Sunday, December 26, 2010

SaYa pOwn di Hari KerInDuAn......


taw x sy pn rindu gle nie...
mmg sy alek umah...
tp..
sy tetap...
RINDU

seyes xtipu....
rindu aabah,mak,family dulu..
DAN....kopem!!!!
sgt RINDU AWAK!!!!!!!

 sy mmg xnak alek n tgl awak sbb sbnrnye jauh dari awak wat sy rse ag sunyi..

sejak awak hadir dlm hidup sy an..
sy nak awak teman sy...
lau ley...
bile2...
lau xley..
smp ujung nyawa...

t'syahdu lak...hahahahah...

so... btw...

iglah..jauh ne pn sy g...

SY RINDU AWAK  GILE!!!!!


TO-------
MISS NADIA@MRS. SENGAL

Monday, December 13, 2010

you the one who take my heart away...

 hug n hold ur grip

 hold my hand n keep it save in ur hand

let our sweet memory more beautifull than this nite..


hurmmmmmm...
da kene bebel sbb da lama xupdated blog...
hehehehehe
ok post kali nie hanya ttg kamu...


lau nak cite sume ttg kite wak susah an nak cite..
byk kot...hahahahha


awak...ekceli..
sy syg awak gile2...
tapi an awak...
awak syg sy x...huhuhuhuuhu


segan da r nak tny awak....
lau ley nak awak ckp kt sy lak...
boley x...
 mst awak jawab cmni....


"berjangut r nak tgu..."




sebenarnya an...


sy mmg ade janggut..hahahaha
n da byk kali sy cukur janggut...hahahaha
so...
bile nak ckpnye...huhhu


n


awak....


sy cume nak awak gtaw yg awak da ready utk sy......


bkn syg je yg sy janjikan....




tapi...




kehangatan cinta sejati yg pasti untuk awak...




if u don't like me,then i proud if u love me...hehehehe




just for u,
..miss  nadia ..
 

Wednesday, November 3, 2010

ak bce bende ni dan aku kembali konfius!!!!!!!!!!.....ya Allah apa yg terbaik buatku??????

Post nie credit to wany,rei,nadia,din,amy,aeyn,ina,trish,dan fify....

Jodoh:Jangan mencari terlalu sempurna...♥

by Irara Dira on Sunday, October 31, 2010 at 1:14pm

Jika kamu memancing ikan....Setelah ikan itu terlekat di mata kail, hendaklah kamu mengambil ikan itu....Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia semula ke dalam air begitu saja....Kerana ia akan SAKIT oleh kerana bisanya ketajaman mata kailmu dan mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup.


Begitulah juga .........


Setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang...Setelah ia mulai MENYAYANGIMU hendaklah kamu MENJAGA hatinya....Janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja....Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu dan mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia mengingatmu. ...


Jika kamu menadah air biarlah berpada, jangan terlalu mengharap pada takungannya dan janganlah menganggap ia begitu teguh.... cukuplah sekadar keperluanmu. ...Apabila sekali ia retak.... tentu sukar untuk kamu menambalnya semula.... Akhirnya ia dibuang....


Sedangkan jika kamu cuba memperbaikinya mungkin ia masih dapat dipergunakan lagi....Begitu juga jika kamu memiliki seseorang, TERIMALAH seadanya....Janganlah kamu terlalu mengaguminya dan janganlah kamu menganggapnya begitu istimewa....Anggaplah dia manusia biasa. Apabila sekali dia melakukan KESILAPAN bukan mudah bagi kamu untuk menerimanya.... akhirnya kamu KECEWA dan meninggalkannya.


Sedangkan jika kamu MEMAAFKANNYA boleh jadi hubungan kamu akan TERUS hingga ke akhirnya....Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi... yang kamu pasti baik untuk dirimu. Mengenyangkan. Berkhasiat.Mengapa kamu berlengah, cuba mencari makanan yang lain..Terlalu ingin mengejar kelazatan.Kelak, nasi itu akan basi dan kamu tidak boleh memakannya. Kamu akan menyesal.


Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan..... yang pasti membawa KEBAIKAN kepada dirimu. MENYAYANGIMU..MENGASIHIMU. ..Mengapa kamu berlengah, cuba MEMBANDINGKANNYA dengan yang lain.


Terlalu mengejar kesempurnaan.Kelak, kamu akan KEHILANGANNYA apabila dia menjadi milik orang lain... Kamu juga yang akan MENYESAL.....
~renungan bersama~

 "ya Allah inikah dugaan yg perlu aku tempuh apabila hati aku mulanya ingin mengenal kejujuran dan kesungguhan...bukakan jln terbaik buatku...aminnnnnn"

Monday, November 1, 2010

munyetsssssssssssssssssssssssssssss!!!!!!!!!!

ko pny tumblr da diactvted so...xsempat ak nak bls post ko..hahahahaha...
agpn ak pn da kehilangan idea ttg cite sblm nie except...


1.cite ttg abg adik angkat tue...mmg sengal smpai ak pn xley lupa...hahahah
2.cite ttg msj ko yg slh anta tu...sgt BEST..smp ak pn xley lupa

tu je  senarai cite2 lepas yg masih segar di igtan aku nie...

so pasni ak kene wat cite sendirr utk blog aku nie

xde balas2 post da..
tp xtaw ag r...hahahahahahahaha

***************************

Saturday, October 9, 2010

esok mungkin tidak!!!!

"every cloud has it owns silver lining"

ahahahahha...lau ko pny tajuk plik biar ak unikkan tajuk blog ak gak....ok3..tgk gmbr atas tu..ak snap sendiri tu..cam die pny tajuk "every cloud has it owns silver lining" tp ktne silver lining ak yg dpt disebalik cloud yg ak dpt selama nie..pelik ak..huhhuhuhuhu


berbalik pd post ko..ahahaha
ak mmg sgaja msk msj ko tu sebab ak ske msj2 tu..hahahahahah
sbb ko ske lagu tu..ak siap mskkn kt fb ak..so dgr puas2 k..
nak cdgkan name gift tu..pe kate ko pgl die nyet2..hahahahaha
ok so bercerita ttg kenangan kite kt sini..kwn2 kite kt sini..
ak pn sgt terharu ngn diorg sume...
xsilap cite kite msk msu ni lebey kurg je..
ak pn sgt down3 gile mse b4 msk msu n xsngka every single person i noe here giv me full of excitement in my life n first n foremost u r...thanx..


act ttbe mood aku terswing secara tetibe..my b ak terlampau emo..tp ak rse tindakan ko suda membuka ruang bagi aku,just pelan2 an..hehehe(mst ko heran bnde ape ak bebelkan..secret ..hahaha)


eh n YES!!!!...i accept ur decisions..besfren iz the most better ways to noe each other an..just n only just if ok..noe me deeply k..hehehehehehe


so,skg ko da tido,ak nak satu ag post tp cam da xlarat taip..esk lak kot..k..


video
"ni satu ag video yg aku lyn..best au"

Thursday, October 7, 2010

heeeeeeeeeeeee

"inilah dinamakan kecomelan sejati..haha" 
ok! u nak i updated ape yg ade dlm hp an...
ehhh blas post ko dulu...
ko ske ek wat bende2 spontan secara comel2...hahahaha
ehh ost tu ak ske dari dulu smp skg...hahaha
td ak cri bende seswai nak updated alih2 rse ni je seswai..hehehe


ini cara owg TU kejut owg NI bgn tidow:-


msj  1:-U,bgn,da kul 7 ni..(ni mula msj,sweet je)
msj 2:-Baaaaagun..!!
msj 3:-Bangun100x!!!
msj 4:-BUSUK WAKE UP!!..(ni da bengang kot..hahaha)
msj 5:-Bngun la encik..huhu
msj 6:-Oit bgn..da ptg ni..haha
msj 7:-Wake up la u.!!..
msj 8:Baanngguunnlaaaa
msj 9:-U wake up la weyy..susanye nk kjut..huhu(da malas ke mse ni)
msj 10:-Bngunla syg..huhuhuhuhuhu(mase ni lau ak sedar kopem ak tidow alek..bahgia~)
msj 11:-Woit bgn ler..(ni tol2 da fed up an...hahahahaha)


P/S:SEDAR X YG MSJ SJE MMG XKN BGNKN OWG...hehehehehehe


ok...skg aku da blank...so,tgk ape ak merapu pasni...


sedar x sedar da dekat 2bulan dok MSU ni an..n selama tu gak kita kenal an..sonok dow kawan2 bru tp plg sonok ttp ko r...hahaha
ak pn xreti cite sgt tp..nak bg byk post kali ni biar r ak bercerita..


life iz truly full of everything.sadness and hepiness iz 2 most affectable feeling bg setiap insan n perasaan2 inilah yg membentuk jalan2 idup kita...


bagi aku macam2 dah yg aku alami sejak ak mula mengenali dunia ni..aku  mula paham nape aku perlu blaja,nape aku perlu survive,n xsume org ade utk kita bile kita perlukan mereka,n aku mula tawu dalam setiap perjuangan hidup,sekuat mana seorg lelaki tu,kami tetap perlukan teman utk membantu kami..


abah aku ckp;


"abah dulu mse muda susah,tokwan ko meninggal mse abah 9thn..abah xputus asa,abah keje sejak kecik ag,abah blaja gak smp mana tok ko mampu bg..n abah r anak tok ko yg paling tgi taraf pelajaran..abah stat keje btol2 mse umo 16thn,walaupun abah ni nakal gak cam KORANG..tp akhirnya abah terpikir,lau nak enjoy je smp bile abah akan idup cmni,so cara terbaik abah cari teman idup..sebab..bagi sorg lelaki,die hanya akan pikir masa depan secara seyes apabila dia ada tanggungjawab n seseorang yg mampu menemaninya..."
ni hanya secebis dari ribuan kata2 nasihat dari abah..dan dari abah r aku menjadi seseorng yg bermotivasi tgi..xde istilah putus asa dalam idup aku,cume kadang2,aku kalah ngn perasaan aku sendiri..huhuhuhu 
aku pn xtaw nape aku selitkan cite ni tapi cume nak gtaw ko..idup kita ni an mcm2 au,kdg aku pn tesen melampau..maybe dah termerapu tapi ni je aku rasa nak cite...hahahahahaha


ko tu..mlm ni mood swing skit an..ak pn berjangkit au..hahaha
arap2 cepat r cooldown ye...
eh cite atas tu nak abaikan pn xpe..hahahahahahahaha
ko r suh wat cite byk2...hahaha
eh esk ak pk cite best skit ek...


ade g cite ni..byk g..
urmm...
lau iktkan nak je ak cite sume tp ak xde idea mengarang arini...
so,oklah setakat cite2 kt atas ni an...huhuhuhhuhu


video


"best dow cube dgr..."

Wednesday, October 6, 2010

yo yo yo...

"monyet plg macho..last stok gmbr aku ni"

weyhhhhhhhhhhh.......aku sje wat post ni sementara tgu mms ko ek...
emmmmmmmmmmmm...seperti u, i juga ketandusan idea..


sebenarnye byk bende nak updated tp sebab hp i rosak sume bahan-bahan dan isi-isi penting sume dlm hp...hahahahaha


tapi....


hari ini nice date walaupun sekejap...owg tersenyum xabes2 ag ni..dpt tgk u wat WEK3 secara life and u terjengket2 melihat org..klaka tp sweet...hahahahaha
ehhhhhhh...jgn lupa au jge monyet tu..lau perlu kasi r die name..bwu senang nak sebut t...hahahha


eeemmmm...ok nak jawab post kamu lak...


1st-nape post i kuar 2x...sebab template die mmg spesel ley kuar post 2x
2nd-ne amik vid tu...youtube r,mcm2 ada...n i lyke de song too au...
3rd-owhhh u kutuk cre tido owg ye..da tgk vid  DIGIGIT JIN an..so trase x...hahahaha..
4th-ehhh owg mmg xcukup tido tu r agak tesen gak kot..tapi skg tido da cukup sebab lau tido kol 3pagi owg bgn kul 12tghari..hahahaha


emm weyh ko men ilang2 ag..n ttg besfren tu..lau tu u selesa wat mse skg..owg tima ekk..tp jgn lame sgt ye..hahaha


p/s:BesFren(BF) BoyFren(BF)..so ok je tu an lau i jadi both of it..hehehehe


video


"just for you miss mangkuk"
     

Saturday, October 2, 2010

ak pn smbng balik...

"yg ni pon comel an..hehehehehehe"

mgu nie mmg memenatkan...sgt tesen au..nsb ms mangkuk ade dow..
credit to power ranger gak..


ok2..nak smbng balas alek kt ko...
ciput gile post..igt an da jd essay td...huhhuhuhuu
xpe2 still puashati..hahahaha


taw ko mmg penat ari2..tu slalu ilang ari2...hahahaha
aku pn da bese dow..
no hal punye...hahahaha


aku tensen2 bkn suke2 au..ko pn taw an...
tp ok r..ak da ok skit...
tp an..nasihat ko agak kesengalan r..
ak xtua tapi terlebey muda je...huhhuhuhu


ak byk idea tpi nak kasi adil..ak smpn dulu smp ko balas k..


so~~~~~ chow dulu
eh ade video utk ko..siap ade gmbr ko last2 tu..hahaha


video
"nice an..."

Thursday, September 30, 2010

cerita aku pula tentang kamu....

"monkey with banana..emm...igt ko dow.."
ok skg mse ak lak balas post ko au...hahahaha...tapi ak bkn sebab borink cume sebab igt kt ko...hehehehehe...


eh nak btolkan...aku xvolunteer jd leader au mse orentasi..hehehe(aku pemalu gak k)..hahahaha...


and~~~~......abes r part orentasi k..huhuuh
nak taw sbb ape ak msj ko pagi2 tu...mmg mse bosan melampau tu aku terigt ENCIK RAMLEE AND THE GANG...hahahahhaha
ko mmmg gile an..tambah geng2 kite an..wat ak gelak sorg2 cam cipan..haha


eh lupa lak...ak mmg tergelak puas2 dgr ko kene wat comunity service...hahahahaha


emmm...so....sori...sebab ak slalu bnyikan hp ko...tapi rsenye da wajib kot kco ko...hahahaha...tapi bny2 bising hp ko pn...ko tido cmtu gak an..siap men ilang2 g an...hahahaha


eh3..xsngka ko kate adiah ak plik...tp hakikatnye aku pn pk plik gak...ahahahaha..n ak kol 12am ye ikut jam aku..papepn thanx sbb gantung kt loker..huhuhuhu


n ak pn xtaw nak cite ape da sebab nak tgu ko bls cite ni dulu ye..hehehe
n ak mmg xtidow mlm sbb ak tidow siang..cume xlame cam ko r..hahaha
n ak xbuli ko...tapi nak manja2 je ngn ko..hahahaha
n ak da xde idea da..bce t balas au..hehehe
n ko ilang g mlm ni..hai~~~~~~~~~~

Monday, September 27, 2010

aku terfikir sejenak....


"i'm extraordinary person n don't judge me yet"

selalunye aku mmg jrg on9 n ak mmg xrajin nak updated blog tapi.....................

tetapi.................

perlu sgt dan ingin sgt aku luahkan kt blog aku ni...xsngka ekraguan,kesangsian,kemusykilan dan kehilangan itu merupakan petanda kejauhan itu satu penghalang....

tetapi................

aku rela klau ade pengganti yg menggantiku,menjagamu,menemanimu,mengasihimu,dam menjadi penyeri hidupmu...sedangkan nabi sendiri mengajar kita erti kasih sayang dan cinta satu keasyikan yg datang dari Allah disandarkan kepada perasaan manusia...
"jika dia diciptakan untukku,maka Engkau berilah dia kepadaku,jika dia tidak diciptakan untukku maka Engkau berilah insan yang lebih baik dariku...amin"
 namun..............


apa yang aku dgr kau semakin kecewa...kau yg berduka...kau yg sengsara...dan kau yang merana..


sebagai insan yg pernah hadir dalam hidupku kau bukanlah seorang yg layak diperlakukan begitu....


namun................


aku bukanlah pilhanmu...xtahu aku katakan lagi...hanya sedikit kata2 semangat yg aku berikan...dan menemanimu hanya untuk seketika...dan melayan karenahmu untuk berketawa...dan itu sahaja aku kepadamu selama ini kan...


jika dan hanya jika kau terbaca ruangan ini...
aku persembahkan lagu ini untukmu.....


video
   "lagu ini khas untukmu dan mungkin lagu terakhir aku tujukan untukmu......"





Sunday, September 26, 2010

setaun hanya sekali....

                                            
"sooooooo sweeeeeeettttttttttttttt"
sgt3 comel dan sgt cute(berbeza ke) anak kucing yg sememangnya suda cute ditambah dgn bebear yg sgt cute, sooooooo sweeeeeeetttttttttttttttt!!!!!!!!!!!!!
n seperti biasa pic ni xde kene mengena ngn post ak..haha


jeng3...heran x post ak ni kuar dua skali...ini dinamakan stylo..hahahaha...n post ini lebih ceria kerana aku kini telah bangun kembali!!!!!!!....yeay!!!.....tahniah2!!!!!!...hahahaha


owh lupa lak...setaun hanya skali bukan untuk ari raya au..ianya untuk ak yg mmg malas nak update blog ak...huhuhuhuuhuhuhu
setaun hanya sekali membuat post ini...hahahahaha


eh3...nak bgtaw dunia...ak sekarang MSU-RIANS....COolllllllllllllllllllllll.....sgt superb suasana di sini.....life sumtimes can be soooooo fascinating!!!!!!!!!!!!!!!....n sebenarnya wat post ni sebab nak gtaw my bestest fren yg i'm hepi more now,here n i hope being always like dat...


to my fren cik pwincess lemon...thanks kerana i been said in your blog so ni kamu lak ye msk blog sy...hahahaha...


so...sape yg bce post ni mst nampak betapa hepinye ak an...hahahaha...


ni beberapa ayat bru yg cambest:-
1.ntah la la~ bu...hahahaha
2.malu2 miaw...huhuhuuhuh
3.sesengal!!!!
4.n nice!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
video
"ak suka lagu ini...so jgn bising2 dgr je..."



Friday, July 23, 2010

co-sequencezzzzz

"no matter how gifted, you alone cannot change the world"

L lawlite...cool guys(cam gay lak)...mystery but terer....hahahaha
so post kedua aku ni..da maju skit(kredit to aliaa,ajar ak wat background...hahaha)


hurm,time passes n i still in this gloomy dark room wit my lappy(this is wat i've done for the rest of my holiday)...
kejayaan paling indah ialah kejayaan yang kita kecapi setelah bangkit dari kegagalan...tapi....sekuat mana seseorang itu untuk menghadapi kegagalan yg truk cam aku skg ni...hmmmm
harapan ialah sesuatu yg menjadi pendorong dan semangat pada seseorng...tapi...mcmana kalau harapannya dihancurkan...hmmm
sebesar-besar glasier,satu rekahan kecil je ley wat ia hancur,sebesar-besar bangunan,lau satu batu asas die diletupkan,abes hancur,inikan pulak manusia,skuat manapun die berlari,berlawan,...tapi...klau hati die lemah,senang2 je die jatuh kan....hmmm...
y....y....y....y....y....y....y...y????????????????????????
my life turns out to be this bad....
wat i'm after diz???????
WAT???????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Monday, June 7, 2010

aku mula kerana dia



"it doesn't matter none of the world accept me,as long i can create a comrade through all the world,after all i'm only just a passing through kamen rider"  

ltu atas intro aku je..bkn nak cite ttg kamen rider lak..haha(wan klau bce mseti gelak ni)
k2 ni cite aku...aku ske dgn blog2 ni..tapi sampai skg bawu aku dapat join..so akhirnye ak da dapat tempat yang seswai aku nak lepas tensen...bagi aku,aku nak cakap byk bende sangat2...tapi aku masih xtau mane nak mule...tgk name blog aku mesti pelik je..sbnrnye croc ni r name aku kt u...mksd croc???korg r tafsirkan...so sbnrnye ni protes ak ttg aku xdpt msk u lepas  asasi....aku bkn nak salahkan org tp knape r senang2 diorng ckp aku xtamat asasi..da r tu senang2 je suh apply rayuanape igt best ke tgu umah lame2....kepada yg berkenaan tq kerana menjatuhkan semangat aku nak msk u blk...sape dak2 asasi bru lau terbce..igt lau ade subjek literacy dlm coz korg..bek hati2...


k
ni intro xpuashati ak..semekom...